Deliveroo breidt diensten uit naar 23 extra steden in België ter ondersteuning van lokale afhaalrestaurants

Deliveroo breidt diensten uit naar 23 extra steden in België ter ondersteuning van lokale afhaalrestaurants

  • Deliveroo breidt Marketplace+ dienst verder uit naar 23 nieuwe steden in België waar nog geen Deliveroo koeriers actief zijn, waardoor vooral kleinere afhaalrestaurant van meer zichtbaarheid zullen genieten.
  • Marketplace+ is een dienst waarbij restaurants aanwezig kunnen zijn op het Deliverooplatform terwijl deze restaurants gebruik blijven maken van hun eigen koeriers naast of ter vervanging van het bestaande netwerk van Deliveroo's koeriers.
  • Reeds 285 Belgische restaurants gebruiken deze optie op het platform. Verwacht wordt dat dit aantal tegen het einde van het jaar tot 500 zal stijgen.

Deliveroo kondigde vandaag aan dat het de Marketplace+ dienst uitbreidt naar 23 nieuwe steden in het land, naast de 11 steden waar Deliveroo al langer actief is. In Vlaanderen zijn dat Knokke, Blankenberge, De Haan, Brasschaat, Lier, Beveren, Zaventem, Diegem, Grimbergen, Vilvoorde en Sint-Pieters-Leeuw. Aan Waalse zijde kunnen klanten nu ook gebruik maken van Deliveroo in Mons, Waver, La Louvière, Nivelles, Binche, Verviers, Seraing, Thuin, Gosselies, La Hulpe, Genval, Braine-l'Alleud en Rixensart.

Dankzij de bijkomende dienst worden honderden kleinere afhaalrestaurants op het platform van Deliveroo opgenomen, terwijl ze gebruik kunnen blijven maken van hun eigen leveringsnetwerk of dat van Deliveroo. Dit verbetert de zichtbaarheid van het restaurant, verhoogt het aantal restaurants waaruit consumenten kunnen kiezen en verbetert ook de bezorgservice van de restaurants in kwestie: restaurants kunnen meer bestellingen uitvoeren op momenten dat de vraag van de klant groot is en ook leveren buiten de momenten waar Deliveroo koeriers actief zijn.

De restaurants die van de vernieuwde service gebruik maken zijn meestal kleine, traditionele afhaalrestaurants: de lokale favorieten, in plaats van grotere restaurants die enkel gebruik maken van Deliveroo's koeriersnetwerk. Reeds 285 Belgische restaurants maken gebruik van de Marketplace+ service. Verwacht wordt dat dit aantal tegen het einde van het jaar zal stijgen naar 500.

Yones Henjaly, de eigenaar van Wok Asia in Leuven, zegt over Marketplace+:  "Werken met Deliveroo is een upgrade voor ons bedrijf. Hun netwerkeffect wordt steeds groter en ze geven ons de mogelijkheid om met onze eigen koeriers rechtstreeks aan klanten te leveren. De feedback van onze klanten helpt ons om ons te verbeteren. De app is fantastisch en makkelijk te gebruiken."

 Badr-Eddine Kassimi, de eigenaar van Pastador in Vorst vertelt: "Sinds we met Deliveroo werken, hebben we een beter zicht over hoe ons bedrijf presteert en is onze omzet gestegen. De aanwezigheid op het Deliveroo-platform geeft ons meer zichtbaarheid in de markt en stelt ons in staat ons klantenbestand uit te breiden".

Angel Pingnan, een van de oprichters van Thai Café, aanwezig in Genval, Nijvel, Charleroi maar ook in Waterloo en verschillende locaties in Brussel besluit over de samenwerking:

"De samenwerking met Deliveroo loopt zeer vlot in de zones waar zij instaan voor het bezorgen van de maaltijden. Waar nodig kunnen we ook ons eigen netwerk van koeriers inschakelen, naast datgene van Deliveroo. Op die manier kunnen we altijd schakelen tussen beide systemen, afhankelijk van het ordervolume of de drukte. In zones waar Deliveroo niet zelf levert maar wel actief is, kunnen onze klanten dankzij Marketplace+ nog steeds gebruik maken van de Deliveroo-technologie en kunnen we onze gerechtjes laten bezorgen aan hongerige klanten. Op die manier kunnen we onze activiteiten uitbreiden en dat is geweldig."

Rodolphe Van Nuffel, woordvoerder van Deliveroo Belgium, zegt:  "Deliveroo heeft altijd het voortouw genomen in het ontwikkelen van innovaties in de horecasector. Het is geweldig dat we met Marketplace+ onze technologie nu ook kunnen aanbieden aan afhaalrestaurants die reeds hun eigen koeriers hebben, om zo hun visibiliteit te vergroten. Het uitbreiden van onze diensten naar nieuwe steden en het kunnen bedienen van zoveel meer klanten in heel België is een logische stap voor Deliveroo omdat we willen dat iedereen kan bestellen wat hij wil, wanneer hij dat wil, met een keuzemogelijkheid voor elke gelegenheid. We kijken ernaar uit om samen te werken met onze nieuwe partnerrestaurants door hen in staat te stellen nieuwe klanten aan te trekken en hun bedrijf te laten groeien".

TOP 5 meest populaire type keuken op Marketplace +:

  • Italiaan
  • Japans
  • Thais
  • Turks
  • Chinees

Categorie van snelst groeiende soort categorie in de laatste paar maanden: Libanees, Mexicaans.... en dessertjes

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application