5-maal meer jobs door Deliveroo in België in 2018 vergeleken met 2017

5-maal meer jobs door Deliveroo in België in 2018 vergeleken met 2017

Vorig jaar werden door Deliveroo 1.100 extra jobs gecreëerd - los van fietskoeriers en Deliveroo-werknemers - waarvan 960 in de restaurantsector. In dezelfde tijdspanne verdubbelde Deliveroo zijn impact op de Belgische economie tot €72,5 miljoen. Meer dan de helft van de Belgische restaurants zag dankzij Deliveroo ook een toename van klanten in hun restaurant

De digitale economie blijft groeien in België en zo ook het online bestellen van maaltijden. Dat bedrijven met een online business model, zoals Deliveroo, ook offline een aanzienlijke positieve impact kunnen hebben voor restaurants, jobcreatie en de bredere Belgische economie blijkt uit een grootschalig en onafhankelijk rapport van Capital Economics.

De impact van Deliveroo in België

Het rapport berekende dat Deliveroo vorig jaar* 1.100 jobs creëerde in België, bovenop de bekende fietskoeriers of de eigen werknemers van het bedrijf. Dat is bijna vijfmaal meer dan het jaar daarvoor. 960 jobs werden rechtstreeks in de restaurantsector gecreëerd, waarvan 620 jobs in ketenrestaurants en 340 in onafhankelijke restaurants.

Daarnaast bracht Deliveroo zo'n €72,5 miljoen bij in de Belgische economie, waarvan meer dan €44 miljoen extra inkomsten voor de restaurantsector in België (bijna €33 miljoen in ketenrestaurants en €17,5 miljoen in onafhankelijke restaurants).

Virtuele groei die smaakt naar meer

Daarnaast erkennen meer dan de helft van de Belgische restaurants (55%) dat niet alleen hun online klantenbestand, maar ook hun offline aantal klanten in hun restaurant toenam dankzij hun samenwerking met Deliveroo.

"Sinds we samenwerken met Deliveroo is mijn cliënteel niet alleen uitgebreid online, maar ook komen er meer mensen over de vloer van mijn restaurant. Dat zijn klanten die via Deliveroo onze maaltijden besteld hebben en terugkomen voor de volledige ervaring. Ook heb ik het team kunnen uitbreiden en extra personeel ingehuurd dat grotendeels verantwoordelijk is voor de levering van onze gerechten. Elke keer als we een nieuw restaurant openen, nemen we ook het leveringsaspect mee op in onze plannen," aldus Thibault Truyen van Ballekes die sinds het prille begin met Deliveroo werkt en net een derde vestiging in Brussel geopend heeft.

En het vet is nog niet van de soep. Als Deliveroo in het huidige tempo blijft groeien, wordt geraamd dat tegen 2020 het bedrijf 2.100 banen zal creëren in België en zo'n € 52,5 miljoen zal toevoegen aan de Belgische economie.

Wereldwijd ondersteunt Deliveroo 67.000 banen in de economieën van de 14 markten waarin het opereert, wat bovenop de 130.000 koeriers komt waar Deliveroo flexibel en goedbetaald werk voor biedt, en ondersteunt Deliveroo 59.000 extra banen in de restaurantsector in die markten, waarvan 41.000 in ketenrestaurants en 18.000 in onafhankelijke restaurants.

Ook genereert Deliveroo €2,45 miljard extra inkomsten voor de restaurantsector, waarvan €1,75 miljard bij ketenrestaurants en € 770 miljoen bij onafhankelijke restaurants.

*Alle cijfers hebben betrekking op de output die voortkomt uit de activiteiten van Deliveroo in de 12 maanden voorafgaand aan november 2018.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application