Deliveroo blijft groeien na 4 jaar actief in België

Deliveroo blijft groeien na 4 jaar actief

  • Blijvende stijging in marktaandeel van Deliveroo in België over de afgelopen 4 jaar
  • Verwacht wordt dat leveringsdiensten van maaltijden steeds populairder worden
  • Dit is een bemoedigend signaal voor Belgische horeca en voor duizenden koeriers die met Deliveroo samenwerken

Sinds september 2015 levert Deliveroo maaltijden in België. Gedurende de afgelopen 4 jaar is het marktaandeel van Deliveroo in België blijven stijgen en verwacht wordt dat deze trend in de toekomst zal worden voortgezet. Het afgelopen jaar zagen we zelfs een stijging van 20% in omzet vergeleken met het jaar ervoor.

Als het bedrijf in het huidige tempo blijft groeien, wordt geraamd dat Deliveroo in België 2.100 banen zal creëren tegen 2020 en zo'n € 52,5 miljoen zal toevoegen aan de Belgische economie. Het bedrijf blijft verder investeren in expansie van regio's alsook in technologie en innovatie. Dit is een sterk en aanmoedigend signaal voor de Belgische horeca en voor de duizenden koeriers die met Deliveroo samenwerken.

Rodolphe Van Nuffel, woordvoerder van Deliveroo, zei in een reactie op de vierde verjaardag van het bedrijf: "De constante groei van Deliveroo in België is een positief signaal naar zowel consumenten aan wie we telkens een groter aantal restaurants kunnen bieden, naar koeriers wiens aantal bestellingen blijven stijgen én naar restaurants wiens cliënteel blijft groeien. We zijn nog steeds een jong bedrijf, maar met de bemoedigende steun van ons moederbedrijf blijven we investeren in de Belgische markt om te beantwoorden aan stijgende vraag naar het leveren van maaltijden."

Uit recente cijfers, die een blik werpen over de laatste 4 jaar, blijkt dat Deliveroo de ideale partner is op zondagavond voor families. Voor professionals wordt een late bestelling het meest op dinsdag geplaatst, en voor alle andere liefhebbers is vrijdagavond het populairst om eten te bestellen op Deliveroo. Bovendien zijn elk jaar opnieuw 1 januari en 14 februari piekmomenten in het aantal bestellingen. De top 3 meest bestelde gerechten zijn:

1.         Amerikaans: een hamburger van McDonalds of Ellis Gourmet Burger beschikbaar in verschillende steden;

2.         Pasta: een spaghetti van De Kastard in Gent of Bavet in Antwerpen;

3.         Belgische keuken: Ballekes uit Brussel, Balls & Glory in Gent, Belgische pizza van Otomat of frietjes van Babo's in Leuven.

In totaal heeft Deliveroo maar liefst 2600 koeriers, die van 2000 verschillende restaurants heerlijk eten rondbrengen naar consumenten in België.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application