Deliveroo viert derde verjaardag in België

Deliveroo viert derde verjaardag in België

Fietskoeriers leggen op drie jaar tijd maar liefst vier en een half miljoen kilometer af

Deliveroo, de online bezorgdienst van maaltijden, viert vandaag haar derde verjaardag in België. Een gelegenheid om terug te blikken op drie succesvolle groeijaren, maar ook om vooruit te blikken naar de toekomstplannen van het platform.

Drie jaar groei

In September 2015 te Brussel was het voor het eerst dat een klant een maaltijd van bij restaurant bestelde via  de Deliveroo website en die thuis bezorgd kreeg door een koerier. Al snel breidde het platform uit naar nieuwe steden. Vandaag is Deliveroo actief in Brussel, Antwerpen, Gent, Luik, Mechelen, Leuven, Kortrijk, Charleroi, Waterloo, Brugge en Hasselt. Tijdens de zomermaanden is Deliveroo ook beschikbaar in Knokke. Ook het aantal restaurant-partners steeg aanzienlijk. Bij de lancering telde Deliveroo 25 restaurants in Brussel. Tegen het einde van dit jaar zal Deliveroo met ruim 2000 restaurants samenwerken en maar liefst anderhalf miljoen Belgen bereiken.

Op drie jaar tijd bezorgden de Deliveroo-fietskoeriers al miljoenen maaltijden, onder meer  6,5 miljoen sushi's, 1 miljoen pizza's en bijna 1 miljoen burgers. In totaal legden ze maar liefst vier en een half miljoen kilometer af in België. Vandaag werkt Deliveroo samen met 2500 fietsbezorgers, die gemiddeld 14,50€ per uur verdienen. In Oktober 2017 introduceerde Deliveroo ook als eerste platform in de deeleconomie een gratis ongevallenverzekering voor de koeriers, in samenwerking met de Belgische verzekeringsstartup Qover. Iedere week zijn het honderden fietsers die zich aanmelden bij het platform om maaltijden te bezorgen.

Kerncijfers van 3 jaar Deliveroo in België

  • Eerste levering in september 2015
  • In 11 steden actief, in de zomer 12 (met Knokke)
  • 25 restaurants bij de lancering, 1500 op dit moment
  • 2500 actieve koeriers
  • Bereik van het platform: 1,5 miljoen Belgen
  • Miljoenen maaltijden geleverd waaronder 6,5 miljoen sushi's, 1 miljoen pizza's en bijna een miljoen burgers
  • Vier en een half miljoen kilometer afgelegd sinds de lancering

Blijven innoveren

Deliveroo blikt na drie succesvolle jaren niet enkel tevreden terug maar kijkt ook met vol vertrouwen naar de toekomst. In een uiterst concurrentiële markt is men er bij Deliveroo van overtuigd dat om succesvol te zijn men niet op de lauweren mag rusten maar net verplicht is om continu te blijven innoveren.

Zo lanceerde het platform begin dit jaar de zogenaamde Virtual Brands, een concept dat zich enkel op leveringen richt (zonder fysiek restaurant) en dat restauranthouders wil helpen om nieuwe merken te creëren, te testen en op de markt te brengen in hun bestaande vestigingen. Zo kunnen ze hun omzet en hun klantenbestand laten groeien door een nieuw culinair aanbod of bijkomende specialiteiten aan hun bestaande keuken toe te voegen. Deliveroo begeleidt hen in elke fase van het proces, met gegevens en resultaten van onderzoek naar culinaire trends, tips voor marketing en branding, en door hen de kans te bieden nieuwe concepten uit te proberen met beperkte kosten en risico's.

In 2019 wenst het platform ook de eerste Deliveroo Editions-site in België te openen. In zo'n Editions-site installeert Deliveroo keukens waarin bepaalde restaurants terecht kunnen om maaltijden enkel via levering te bieden. Die restaurants worden geselecteerd op basis van de vraag van de klanten in een bepaald stadsdeel. Op die manier beschikken restaurants over de infrastructuur die nodig is om hun bedrijf eenvoudig uit te breiden en te laten groeien in nieuwe stadszones. Hierdoor worden ook extra banen gecreëerd voor chefs en keukenpersoneel en kunnen Deliveroo-koeriers extra bestellingen leveren.

Mathieu De Lophem, de general manager van Deliveroo in België, was de eerste werknemer van Deliveroo in België: "Wij zijn bijzonder trots op wat we de afgelopen drie jaar samen met de koeriers en de restaurant-partners hebben gerealiseerd. Terzelfdertijd blijven we ook erg ambitieus, met steeds hetzelfde doel voor ogen: het lekkerste eten van de beste restaurants aan de Belgische klant te bezorgen, zowel thuis of op kantoor. Deliveroo wil in België blijven groeien en innoveren om zo de food-delivery ervaring, die de Belgen zo sterk hebben omarmd, nog beter te maken."

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application