Vergoeding per levering helpt me meer te verdienen - Koeriers delen hun feedback op het nieuwe model

Vergoeding per levering helpt me meer te verdienen - Koeriers delen hun feedback op het nieuwe model

Deliveroo publiceert vandaag de resultaten van het recentste enquête bij haar koeriers. Dit onderzoek biedt belangrijke inzichten in de relatie tussen het bedrijf en de fietskoeriers. Meer specifiek wordt ingegaan op de ervaringen van de koeriers bij het werken met het nieuwe fee-per-delivery model (FPD), dat in oktober 2017 in heel België werd uitgerold.

De enquête werd in maart 2018 door 984 koeriers beantwoord. Driekwart van de Deliveroo-koeriers (74%) geeft hierbij aan dat het nieuwe model hen in staat heeft gesteld om het aantal werkuren te verminderen en toch meer geld te verdienen dan onder het vorige model. Bijna zeven op de tien koeriers (68%) geeft ook aan sinds de overstap steeds meer te verdienen, terwijl volgens één op vijf (19%) ze veel meer verdienen dan met eender welke andere vorm van werken.

Perfecte activiteit voor studenten

Voor 82% van de koeriers is de vrijheid om hun werk rond hun privéleven te organiseren nog steeds de belangrijkste reden om samen met Deliveroo te werken. 70% van de koeriers zegt in het onderzoek dat het werk een aanvulling is op hun studies. Nog eens 9% rijdt met Deliveroo om het inkomen uit hun traditionele werk aan te vullen, terwijl 8% een extra parttime baan heeft.  Gemiddeld werken koeriers in België 12 uur per week met Deliveroo.

De koeriers zeggen ook het werk te kiezen omdat het hen toestaat om tegelijkertijd te fietsen en fit te blijven - 30% beslist om met het bedrijf te werken omdat ze zo buiten kunnen fietsen, terwijl voor 37% de mogelijkheid om fit te blijven terwijl zij een centje bijverdienen een sterke motiverende factor is. Eén op de tien (9%) vindt het ook prettig dat ze tijdens het werken verschillende mensen leren kennen.

Ruimte voor verbetering

Er is echter nog steeds ruimte voor verbetering. Naast de burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering, de ongevallenverzekering en de gratis veiligheidskit die het bedrijf biedt, zei zeven op de tien koeriers (70%) ook graag extra voordelen te willen - zoals ziektegeld - zolang ze de vrijheid van het nieuwe model kunnen behouden. Op dit moment verbiedt verouderde arbeidswetgeving bedrijven om meerdere voordelen van traditionele werknemers aan zelfstandigen te bieden.

Wat ook interessant is, is dat extra zekerheid niet het voornaamste is wat koeriers van het platform willen. Wanneer men de koeriers vraagt uit een reeks opties te kiezen van wat Deliveroo zou kunnen doen om het aanbod voor koeriers te verbeteren*, was de populairste keuze extra voordelen zoals kortingen in bioscopen, restaurants of fietsonderhoud en -herstellingen. Bijna de helft (48%) gaf aan dat dit hun eerste keuze zou zijn. Deliveroo biedt koeriers al extra voordelen aan en is altijd op zoek naar nieuwe manieren om ze uit te breiden.

Mathieu De Lophem, General Manager van Deliveroo Benelux:

"Regelmatig feedback krijgen van de koeriers is voor ons essentieel en deze enquête  is nog belangrijker gezien de recente wijzigingen die we aan ons model hebben aangebracht. Ik stel tevreden vast dat ons nieuw model de beloftes die we aan koeriers hebben gedaan, heeft ingelost - namelijk hen de vrijheid bieden waar ze ons om vragen en tegelijkertijd hun inkomsten te verhogen." De Lophem voegt toe: "Wat in deze feedbackronde bijzonder belangrijk is, is dat fee-per-delivery de koeriers in staat stelt beter te profiteren van de pieken in bestellingen. Dit model betekent meer geld voor de koeriers, snellere levering voor klanten en zorgt ervoor dat restaurants sneller meer bestellingen kunnen verwerken".

"We kijken ernaar uit om de resultaten van het onderzoek bij onze operationele en planningsvergaderingen mee te nemen, om een ongeëvenaard aanbod te blijven ontwikkelen dat zowel tegemoet komt aan de behoeftes van zij die ervoor kiezen om in de deeleconomie te werken alsook bijkomende voordelen biedt voor onze koeriers",  aldus Mathieu De Lophem.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application