Meer dan 90% tevreden Deliveroo koeriers

Meer dan 90% tevreden Deliveroo koeriers

Volgens een recente onafhankelijke studie is meer dan 90% van de koeriers tevreden met het werk dat hij/zij voor Deliveroo doet. Bijna ¾ van de koeriers zijn tussen 18 en 24 jaar oud en geven aan koerier te zijn om een extra centje bij te verdienen om hun  vrijetijdsbesteding te financieren.

Een van de hoofdredenen waarom koeriers voor Deliveroo kiezen, is de flexibiliteit die het bedrijf aanbiedt. Verder geven koeriers ook aan dat ze de frequentie waarmee ze worden betaald en het gemak van het uitvoeren van de bestellingen op het platform het meest waarderen.

In totaal zijn er momenteel 3,500 koeriers actief in België. Maandelijks contacteren 1.000 koeriers het bedrijf om zich bij de vloot toe te voegen.

Voor meer dan tweederde van de ondervraagden zijn de inkomsten van Deliveroo niet hun voornaamste bron van inkomsten. 63% van de ondervraagden beschouwt de Deliveroo-inkomsten als zakgeld voor recreatieve doeleinden en 40% geeft aan dat dit hen ook helpt om inkomende rekeningen te betalen. Voor meer dan 10% van de ondervraagden helpen de inkomsten dan weer bij het starten van een eigen bedrijf. Bovendien zegt de helft van de koeriers samen te werken met 1 of 2 andere food delivery-platforms.

Pierre Verdier, CEO Deliveroo België, voegt toe: "Koeriers werken graag met Deliveroo samen daar het een flexibele en gemakkelijke manier is om extra geld te verdienen, en in sommige gevallen zelfs rond te komen op een bepaald moment in de maand. Voor ons zijn alle belanghebbenden belangrijk, maar vooral de koeriers staan centraal in alles wat we doen. We zullen de toekomstige regering dan ook blijven vragen om een kader aan te bieden waarbinnen koeriers kunnen blijven profiteren van de flexibiliteit en werkzekerheid die Deliveroo hen biedt zonder te moeten inboeten aan  bescherming die de koeriers verdienen en Deliveroo hen wenst aan te bieden."

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application