Rode Kruis geeft koeries in Brussel en Gent EHBO

Rode Kruis geeft koeriers in Brussel en Gent EHBO

  • Het Belgische Rode Kruis verleent EHBO opleidingen voor ongeveer 200 Deliveroo koeriers in België, bovenop een extra 10% van de koeriers wereldwijd
  •  De cursussen duren twee uur en geven koeriers de nodige vaardigheden om tijdens noodsituaties doeltreffend te reageren
  • De opleidingen eerste hulp worden georganiseerd als reactie op  een onderzoek van Het Rode Kruis waaruit blijkt dat slechts 5% van volwassenen over de vaardigheden en het vertrouwen beschikt om eerste hulp te bieden in noodsituaties

Vandaag geeft Het Rode Kruis de 1e zomersessie van de speciale EHBO-cursussen aan Deliveroo koeriers uit Brussel, zodat ze essentiële eerste hulp-vaardigheden bezitten en deze kunnen gebruiken wanneer ze op weg zijn tijdens leveringen. Er werden al 100 Belgische fietskoeriers getraind sinds januari, en in de komende maanden zal dit aantal verdubbeld worden. Wereldwijd is het de bedoeling om nog een extra 10% van de koeriers op te leiden.

Het initiatief is een reactie op een onderzoek door het Britse Rode Kruis waaruit gebleken is dat slechts 5% van volwassenen over de vaardigheden en het vertrouwen beschikt om eerste hulp te bieden in noodsituaties. Bovendien toont een begeleidend onderzoek van het LifeCycle initiatief aan, dat 73% van de bevolking over een computeropleiding beschikt, maar slechts 66% een EHBO-opleiding heeft.

Deliveroo hoopt met dit initiatief om deze verhouding te herbalanceren door eerste hulp cursussen aan zijn koeriers aan te bieden; met als einddoel het aantal noodgevallen verminderen, waar eerste hulp niet verleend kan worden vóór de aankomst van noodhulpdiensten.

Deelnemers zullen tijdens de cursus vaardigheden leren en meer vertrouwen winnen, wat nodig is om juist te handelen tijdens noodsituaties. Meer specifiek houdt dit in het omgaan met personen die onbewust zijn of mensen helpen die niet meer ademen of verstikken.

De twee uur durende trainingen, die geleid worden door het Rode Kruis, begonnen in Augustus 2018 in verschillende grote steden in het Verenigd Koninkrijk (Londen, Glasgow, Cardiff, enzovoort). Het initiatief wordt nu voortgezet naar andere landen, waaronder naar België.

In Edinburgh, bijvoorbeeld, is de EHBO opleiding al in de praktijk gebruikt toen een Deliveroo-koerier een voorbijganger in nood hielp door hem onmiddellijk eerste hulp te verlenen, terwijl hij tegelijkertijd zijn metgezellen vroeg om de noodhulpdiensten te bellen.

Agata Bonsignore, Hoofd van de Eerste Hulpdienst van het Belgische Rode Kruis zei:

"Het leren van eerste hulp is een essentieel onderdeel van het leven van elke burger. Een getrainde persoon kan plots de eerste schakel in een noodketen worden en levens redden. Elk jaar leiden we in Franstalig België 39.000 mensen op in eerste hulp, maar dit cijfer is nog steeds onvoldoende! Wij zoeken naar oplossingen om de toegankelijkheid van de opleiding "levensreddende technieken" te vergroten, zodat in elk huis in België minstens één persoon de procedures voor eerste hulp kent. Wij pleiten er ook voor dat deze opleiding verplicht wordt opgenomen in het leerplan van elke school.

"Daarom zijn we blij met het initiatief van Deliveroo, vooral omdat de koeriers vaak ter plaatse de eerste getuigen van een verkeersongeval kunnen zijn: bij een ongeval zijn de eerste paar minuten vaak levensbepalend voor een slachtoffer en is het dus zeer belangrijk om te kunnen ingrijpen voor de aankomst van de ambulance".

Rodolphe Van Nuffel, Head of Corporate Affairs voor Deliveroo in België, voegt hieraan toe:

"We zijn  zeer trots op onze koeriers die altijd een stapje verder gaan tijdens leveringen.  Ze zijn een positieve kracht die een verschil kunnen maken voor de steden en buurten waar  waar we actief zijn.

Terwijl maar weinig mensen zich zelfzeker genoeg voelen om te helpen in een situatie waar iemand gewond is geraakt, kunnen wij er trots op zijn dat de koeriers van Deliveroo voorzien worden van de nodige kennis en vaardigheden om eerste hulp toe te dienen."

Alexander (23), koerier bij Deliveroo sinds 2018 , voegt toe:

"Je weet nooit wat je onderweg tegen kan komen en ik wil kunnen helpen als ik iemand in nood zie. Toen ik de e-mail ontving met de aangeboden training, vond ik het een geweldige kans om door een gediplomeerde instructeur opgeleid te worden.

Vroeger zou ik zeker bang zijn geweest om de toestand van een slachtoffer te verergeren door te proberen helpen. Deze opleiding heeft me echter doen beseffen dat er niets erger is dan niets doen."

 

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application